• 021.555.7777
  • contact@dbsolar.ro
    • Despre noi
    • Serviciile noastre
    • Contact
Instalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.roInstalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.roInstalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.roInstalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.ro
            Niciun rezultat Vezi toate rezultatele
            0
            Instalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.roInstalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.roInstalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.roInstalatii si sisteme solare incalzire apa - dbsolar.ro
            • Acasa
            • Fotovoltaice si componenteSisteme fotovoltaice eficiente si rentabile: cum sa le alegi In oferta noastra vei gasi mai multe tipuri de panouri, sisteme si instalatii fotovoltaice, dar si parti componente ale acestora. Atunci cand alegi sistemul fotovoltaic potrivit pentru locuinta ta, trebuie sa tii cont de cantitatea de lumina solara la care vor fi expuse panourile fotovoltaice si de consumul tau mediu lunar, respectiv cantitatea de energie electrica pe care trebuie sa o produca acestea. Un sistem fotovoltaic eficient si rentabil este acela care iti acopera minimum 80% din consumul anual de curent electric. Sistemele fotovoltaice pot fi combinate cu turbine eoliene care vor produce energie suplimentara, in cazul in care zona in care locuiesti este mai putin insorita. In general, in zonele de munte acestea sunt expuse la o cantitate redusa de lumina solara, deci eficienta lor este mai scazuta. Instalatiile si componentele unui sistem fotovoltaic sunt foarte sigure si eficiente. Nu trebuie sa iti fie teama de eventuale fluctuatii de tensiune sau de scurtcircuitari, pentru ca sistemele noastre iti ofera protectie impotriva acestora. Sisteme de panouri fotovoltaice on grid si off grid Cele mai importante componente ale unui sistem fotovoltaic on grid (conectat la reteaua furnizorului de energie electrica) sunt: panoul…
              • Panouri fotovoltaicePanouri fotovoltaice pentru uz casnic sau industrial Panourile solare fotovoltaice sunt una dintre cele mai utilizate alternative pentru producerea de energie electrica regenerabila, atat pentru locuinte, cat si pentru fabrici si intreprinderi industriale. Pe masura ce combustibilul fosil devine tot mai putin si mai costisitor, oamenii se orienteaza tot mai mult catre energia solara si eoliana. In zonele insorite, alternativa panourilor solare fotovoltaice este ideala. Poti opta pentru panouri off grid, care nu se conecteaza la reteaua nationala de energie electrica, sau pentru panourile on grid, care trimit surplusul de energie produsa catre aceasta retea. Atunci cand alegi un anumit tip de panou fotovoltaic, trebuie sa tii cont, in primul rand, de conditiile climatice din zona in care doresti sa le amplasezi. Astfel, poti opta pentru celule fotovoltaice monocristaline, policristaline sau amorfe. De asemenea, exista panouri fotovoltaice de 180 w, 240 w, 400 w, 450 w sau mai mult, in functie de necesitati. Panouri fotovoltaice cu factura si garantie, la un pret avantajos Pe site-ul nostru vei gasi mai multe modele de panouri fotovoltaice la preturi accesibile. Îti oferim consultanta in vederea alegerii celor mai potrivite pentru nevoile tale si garantie de minimum 10 ani dupa achizitionarea produselor. La momentul…
              • Baterii Gel & LithiumBateriile utile pentru scutere, triciclete, biciclete, rulote, barci, sisteme de panouri fotovoltaice si multe altele Bateriile cu gel sunt baterii de ultima generatie, mai performante fata de cele clasice, care au rolul de a transforma reactiile chimice in energie electrica. Bateriile cu gel sunt sigilate si reincarcabile, utilizate atat pentru functionarea vehiculelor electrice (scutere, triciclete, biciclete) cat si ca parti componente ale sistemelor de panouri fotovoltaice destinate producerii de energie electrica pentru uz casnic sau industrial. Pot fi utile si pentru rulote, barci, iahturi, dispozitive medicale, carucioare pentru persoane cu handicap, alarme etc. O baterie cu gel poate suporta si peste 900 de cicluri de incarcare-descarcare de-a lungul perioadei sale de functionare si poate avea o capacitate de la 3-4 Ah la peste 100 Ah. Bateriile cu gel trebuie sa fie protejate fata de temperaturile foarte scazute (sub –30 de grade Celsius), care le pot afecta functionalitatea. Bateriile cu gel – durata de viata de pana la 20 de ani Bateriile cu gel de 12 v sunt cele mai utilizate si sunt ceva mai costisitoare decat cele alcaline, dar sunt si mai rezistente si au o durata de viata mai mare, de pana la 20 de ani – dublu fata…
              • InvertoareInvertoare solare pentru panouri fotovoltaice de 3 kW, 5 kW sau 10 kW Invertoarele solare sunt unele dintre cele mai importante componente ale unui sistem de alimentare cu energie prin intermediul panourilor fotovoltaice. Panourile fotovoltaice primesc in mod direct razele soarelui, pe care le transforma in curent electric continuu. Pentru ca acesta sa poata fi utilizat intr-o locuinta sau intr-o intreprindere, este nevoie sa fie transformat la randul lui in curent alternativ de 120 V sau de 240 V. Invertoarele de baterie transforma puterea acesteia in curent de 230 V AC. Invertorul se integreaza in sistemul complex alcatuit din fotovoltaice și componente, indiferent de tipul panourilor utilizate. Cel mai adesea, consumatorii opteaza pentru panouri de 3 kW, 5 kW sau 10 kW. Invertoare solare hibride, cu baterii sau fara baterii, on grid sau off grid Invertoarele solare hibride se numara printre cele mai cautate, acestea indeplinind si functiile unui invertor clasic, si pe cele ale unui invertor de baterie. Alte optiuni sunt invertoarele tip centrala, invertoarele in siruri, invertoarele de baterii si microinvertoarele. Atunci cand alegi un anumit tip de invertor, trebuie sa iei in calcul o serie de amanunte: pretul, garantia, posibilitatea de conectare la retea, capacitatea, rezistenta la…
            • Panouri solare apa caldaPanoul solar pentru apa calda – solutia ideala pe timp de vara, daca locuiesti la casa Un panou solar pentru apa calda te va scuti de cheltuieli considerabile in ceea ce priveste consumul de energie electrica. Daca vei inlocui boilerul electric cu un panou de apa calda de 150 – 200 de litri, vei putea beneficia gratis de apa calda menajera suficienta pentru 3-4 persoane, oricand doresti, pe timp de vara si in lunile in care soarele inca mai are putere sa incalzeasca. Utilizarea, intretinerea si functionarea panourilor pe timp de iarna depinde de mai multi factori, dar in primul rand de tipul panoului. Panouri solare de apa calda – descopera oferta variata Panourile solare pentru apa calda presurizate iti asigura o presiune mai mare a apei. In plus, chiar daca unul sau mai multe tuburi se vor sparge in timp, acesta va continua sa functioneze. Necesita suplimentar montarea unei supape de presiune si a unui dispozitiv pentru aerisire. Temperaturile pot creste foarte mult pe timp de vara, ceea ce inseamna ca acest tip de panou este mai potrivit pentru gospodariile locuite in mod constant. Nu necesita neaparat montarea la o inaltime mare; poate fi montat si la nivelul solului.…
              • Panouri nepresurizatePanouri solare nepresurizate economice si rezistente Panourile solare de apa calda reprezinta o investitie extrem de inteligenta, iar sistemul solar nepresurizat poate fi exact ceea ce ai nevoie. Acestea au o durata de viata de peste 20 de ani, sunt economice si pot fi montate simplu si rapid de catre tine sau de orice instalator. De asemenea, dispun de tuburi rezistente la grindina si izolatie din spuma poliuretanica, toate imbinarile fiind realizate prin sudura in argon. Astfel, magazinul nostru online iti pune la dispozitie pachete care contin: vas flotor, boiler, suport din inox si tuburi vidate. Unul dintre principalele avantaje ale produselor consta in faptul ca nu au nevoie de energie electrica pentru a functiona si nu necesita intretinere. Panouri solare nepresurizate de 100L, 120L, 150L si 200L Spre deosebire de panourile solare presurizate, acestea folosesc tuburi vidate deschise prin care apa circula si se aduna in colector. Modelele disponibile pe site-ul nostru indeplinesc toate nevoile locuintei tale. Cele cu rezervor de 100 de litri sunt perfecte pentru casele cu 2-3 rezidenti, cele de 150 de litri pentru 3-4 persoane, iar cele de 200 de litri fac fata cu brio in cazul a 4-5 persoane. Panoul solar nepresurizat din inox…
              • Panouri presurizatePanouri solare presurizate de tip HEAT PIPE Spre deosebire de un panou solar nepresurizat care foloseste tuburi vidate deschise prin care circula apa si se acumuleaza in colector, sistemul solar presurizat dispune de heat pipe. Acest lucru reprezinta un avantaj major in cazul in care unul dintre tuburi prezinta defectiuni sau se sparge, asigurand functionarea lui in continuare. De asemenea, montajul este simplu si poate fi facut atat de catre un instalator, cat si de tine. In functie de modelul ales, acestea pot avea 10 tuburi, potrivite pentru o locuinta cu 2-3 persoane, 15 tuburi pentru 3-4 persoane sau 20 de tuburi pentru 4-5 rezidenti. O instaltie de panou solar presurizat este disponibila la preturi accesibile si reprezinta o investitie extrem de inteligenta, ce poate fi amortizata in maximum 2 ani. Sistemele inlocuiesc cu succes o centrala electrica pe gaze sau un boiler. Panouri solare presurizate de 100L, 150L si 200L Gasesti aici panouri solare de apa calda presurizate care dispun de: boiler incorporat, izolatie din spuma poliuretanica, tuburi vidate cu heat pipe, imbinari realizate prin sudura in argon si rezistenta la grindina. Astfel, ele pot fi amplasate pe acoperis, pe terasa sau in gradina, in functie de nevoile tale.…
            • Vehicule electriceVehicule electrice – solutia perfecta pentru deplasarea persoanelor de toate varstele Un vehicul electric se poate dovedi extrem de util atunci cand ai nevoie sa te deplasezi la locul de munca, la cumparaturi, in parc sau oriunde urmeaza sa iti desfasori activitatea. Unul dintre principalele beneficii ale acestora este ca sunt electrice, ceea ce inseamna ca se pot incarca rapid si usor, avand o autonomie foarte buna. De aceea, magazinul nostru online iti pune la dispozitie vehicule electrice potrivite atat pentru adulti, cat si pentru persoanele in varsta sau cele care nu se pot deplasa din cauza diferitelor probleme de sanatate. Astfel, pentru aceasta categorie, gasesti triciclete electrice cu multiple trepte de viteza, dotate cu oglinzi retrovizoare, far LED si o viteza maxima constructiva de 25 Km/h, care nu necesita permis. Vehicule electrice fara permis sau inmatriculare Vehiculele electrice sunt folosite in Romania de multe persoane. Gasesti pe site-ul nostru si scuter electric cu baterii puternice si autonomii mari. Unele dintre ele pot fi folosite chiar si pe drumurile publice de catre persoanele care detin un permis de conducere cu posibilitatea de inmatriculare, iar altele nu au nevoie ca aceasta conditie sa fie indeplinita. Este important sa te interesezi cat…
              • Biciclete electriceBicicleta electrica – cel mai eficient vehicul în conditii de trafic aglomerat Bicicletele electrice au devenit tot mai cautate în ultimii ani de catre locuitorii marilor orase. Mai ecologice decat alte mijloace de transport si mai rapide în conditii de trafic aglomerat, bicicletele, scuterele si tricicletele electrice au castigat din ce în ce mai multi adepti. In plus, bicicletele electrice te ajuta sa te mentii în forma, au o autonomie ridicata si pot fi reglate pe diferite trepte de viteza. Vehiculele electrice sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator si mai practice fata de un scuter, o motocicleta sau un automobil care functioneaza cu combustibil fosil. Modelele de biciclete electrice difera în functie de dotari, tipuri de baterii sau acumulatori, iar preturile sunt si ele variabile. Nivelul de efort pe care il vei face este, de asemenea, controlabil cu ajutorul unor reglaje speciale. De exemplu, poti urca un drum in panta cu mai multa usurinta, comparativ cu efortul pe care ar trebui sa il depui folosind o bicicleta clasica. Este bine sa stii ca bicicleta electrica poate fi utilizata si in modul clasic, fara asistenta electrica, daca preferi astfel. Bicicletele electrice, utile si pe drumuri de vacanta Daca îti place sa…
              • Scutere electriceScutere electrice – mopede pentru adulti de una sau doua persoane Daca esti in cautarea unor vehicule electrice, motoscuterul este una dintre cele mai viabile optiuni. Acestea au motoare puternice, rezistente si autonomii foarte bune. La fel ca tricicletele electrice, scuterele reprezinta solutii de deplasare foarte avantajoase, atat pentru adulti, cat si pentru persoanele in varsta sau cele care nu se pot deplasa din cauza diferitelor probleme de sanatate. Unele dintre modele de mopede electrice sunt limitate la 25 km/h, in timp ce altele pot ajunge la 45 km/h. De asemenea, gasesti scutere cu un singur loc, pentru o persoana sau cu doua locuri, chiar si scutere electrice chopper, in functie de nevoile tale. Pe site-ul nostru ai ocazia sa descoperi produse cu o multime de dotari, precum: suspensie fata+spate, semnalizari, oglinzi, far cu LED, indicator de baterie, incarcare rapida si multe altele. Scuter electric chooper fara permis sau inmatriculare Magazinul nostru online vine in intampinarea nevoilor tale cu scootere electrice de vanzare, la preturi accesibile si foarte avantajoase. Atunci cand alegi mopedul sau motoreta electrica perfecta pentru tine, este indicat sa analizezi cat mai bine caracteristicile ei, pentru ca unele dintre ele nu necesita conducere cu permis, in timp…
              • Triciclete electriceTriciclete electrice fara permis sau inmatriculare Daca esti in cautarea unor vehicule electrice pentru adulti sau pentru persoanele in varsta, un triciclu electric este cea mai buna solutie. De aceea, magazinul nostru online iti pune la dispozitie un astfel de mijloc de transport care functioneaza pe baterie si poate fi folosit cu usurinta, dispunand de dotari diverse, precum: spatiu de depozitare, far LED, comenzi dispuse ergonomic, ghidon cu soft grip, mers inainte cu 3 viteze, mers inapoi cu avertizare sonora, autonomie de aproximativ 40-50 km si multe altele. Bateria poate fi incarcata foarte usor peste noapte si gata de folosit a doua zi. Triciclul electric este limitat la 25 km/h, tocmai pentru a nu necesita permis sau inmatriculare. Tricicle electrice pentru adulti si batrani cu doua locuri La fel ca scuterele electrice, tricicleta electrica pe trei roti este usor de condus si poate fi folosita fara probleme de catre persoanele cu handicap sau cele care nu se pot deplasa din diferite motive legate de sanatate. Sunt un mijloc de transport util, care te poate duce usor in piata, in parc, la magazin sau oriunde ai nevoie. Site-ul nostru vine in intampinarea nevoilor tale cu vehicule care au un pret avantajos…
            • Fitness
            ✕
                      Niciun rezultat Vezi toate rezultatele

                      Cele mai bune panouri fotovoltaice

                      • Acasa
                      • Blog
                      • Panouri fotovoltaice
                      • Cele mai bune panouri fotovoltaice
                      Unlocking the Value of Your Apple Gift Card: How to Redeem it for Cash and Related Options
                      martie 25, 2023
                      Invertorul - ce este un invertor solar si cum functioneaza
                      Invertorul – ce este un invertor solar si cum functioneaza?
                      aprilie 6, 2023
                      martie 29, 2023
                      Cele mai bune panouri fotovoltaice

                      Vrei sa ai la indemana o sursa de electricitate care sa-ti usureze considerabil viata de zi cu zi? Vrei sa protejezi mediul inconjurator si sa nu mai fii nevoit sa platesti foarte mult la facturile lunare? 

                      In continuare, vei descoperi un top al celor mai bune panouri solare fotovoltaice, vei afla cum sa le alegi pe cele mai bune, care sunt marcile recomandate si cum sa le folosesti pentru a te bucura de avantajele lor cat mai mult timp. De asemenea, vei gasi raspunsurile la anumite intrebari importante. 

                      Cuprins:

                      1. Cele mai bune panouri fotovoltaice
                      2. Cum alegi cele mai bune panouri fotovoltaice
                      3. Marci recomandate de dbsolar.ro

                      3.1 Marca Gamko
                      3.2 Marca Cecep Solar
                      3.3 Marca Trina

                      4. Cum se instaleaza panourile fotovoltaice
                      5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre panourile fotovoltaice

                       

                      1. Cele mai bune panouri fotovoltaice

                       

                      Panourile fotovoltaice sunt un tip de panou solar ce produce energie electrica prin transformarea radiatiei solare. Pe piata exista mai multe tipuri de panouri fotovoltaice: monocristaline (fabricate dintr-un singur cristal de siliciu pur, fiind dotate cu cea mai nou tehnologie), policristaline (realizate din fragmente de siliciu topite si turnate intr-o matrita patrata), amorfe (sunt fabricate prin acoperirea unui substrat de sticla, plastic sau metal cu unul sau mai multe straturi subtiri de material fotovoltaic), PERC (au o compozitie de siliciu ce genereaza un flux de electroni prin intermediul radiatiei solare primite) si Half cell (una dintre cele mai noi tehnologii in materie de panouri fotovoltaice).

                       

                      cele mai bune panouri fotovoltaice top3-min cele mai bune panouri fotovoltaice top 2-min cele mai bune panouri fotovoltaice top1-min
                      Produs Panouri solare  fotovoltaice 235w Trina solar Second  Policristaline Panouri solare fotovoltaice 275w noi Policristaline Panouri solare fotovoltaice PERC  550w Monocristaline
                      Caracteristici Panourile solare fotovoltaice sunt de tip policristalin

                      Eficienta modului este de 15,3%

                      Au dimensiunile 1650x992x40(mm)

                      Greutatea produsului este de 19,5 kg

                      Panourile solare fotovoltaice policristaline vin cu 12 ani garantie

                      Pot fi folosite on sau off grid

                      Eficienta modulului este de 18.33%

                      Au tehnologie 5 busbar

                      Dimensiunile produsului sunt 1650×992×35mm

                      Are greutatea de 18,5 kg

                      Panourile solare monocristaline sunt potrivite pentru orice tip de instalare

                      Modulul are eficienta ridicata 21,28%

                      Modulele sunt din sticla simpla si au garantie globala de 30 de ani

                      Rezistenta mecanica este de 5400Pa(front)/2400Pa(rear)

                      Au dimensiunile 2229 x 1133 x 35 mm

                      Greutatea este de 28,5 kg

                      PRO Sunt eficiente si performante, asigurand un randament energetic ridicat

                      Au o greutate redusa

                      Se vand cu factura si garantie de 10 an

                      Raportul calitate – pret este excelenti

                      Modulul are o eficienta foarte ridicata

                      Ofera mai multa lumina reflectata datorita panglicii rotunde

                      Asigura un randament energetic mai mare daca panourile sunt umbrite

                      Ofera un risc redus de puncte fierbinti si micro fisuri

                      Vin cu o performanta buna la lumina scazuta

                      Ofera performanta in conditii de iluminare slaba 

                      Rezista la fenomene meteorologice severe

                      Au durabilitate in conditii de mediu extreme

                      Au un design ce imbunatateste eficienta modulelor 

                      Ofera un aspect estetic deosebit pentru instalarea pe acoperis

                      CONTRA

                      Nu sunt noi, sunt la mana a doua (sunt folosite 4-5 ani)

                      Nu se mentioneaza daca face fata cu succes factorilor de mediu externi

                      Pretul este mai ridicat

                      Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

                       

                      Alte panouri fotovoltaice recomandate de dbsolar.ro

                      Panourile fotovoltaice sunt extrem de avantajoase, asa ca sunt, cu siguranta, o alegere optima. Aceste produse nu functioneaza de unele singure, ci trebuie grupate sub forma unor sisteme (on grid, off grid, hibrid). Avantajele instalarii lor sunt: gradul sporit de eficienta, reducerea consumului de energie electrica din reteaua furnizorului de utilitati, obtinerea energiei electrice dintr-o sursa inepuizabila, amortizarea investitiei se face rapid. 

                      Panouri solare fotovoltaice Monocristaline PERC 460w

                      1.1. cel mai bun panou fotovoltaic-min

                      Vezi AICI pret

                      Panourile fotovoltaice sunt monocristaline, potrivite pentru orice tip de instalare. Eficienta modulului este de 21,25%. Au dimensiunile 1909 X 1134 X 35mm si greutatea de 22,3 kg.

                      AVANTAJE DEZAVANTAJE

                      – au performanta in conditii de lumina scazuta

                      – prezinta fiabilitate ridicata pentru conditii de mediu dificile

                      – inregistreaza mai putine pierderi de energie prin minimizarea impactului umbririi

                      – pretul este mai mare

                       

                      Panouri solare fotovoltaice Monocristaline PERC 410 w

                      1.1. panouri fotovoltaice-min

                      Vezi AICI pret

                      Panourile fotovoltaice monocristaline sunt similare cu modulele clasice, au module din sticla simpla, cu garantie 30 de ani si eficienta ridicata de 21,3%. Au dimensiunile de 1754 x 1096 x 30mm si greutatea de 21,2 kg.

                      AVANTAJE DEZAVANTAJE

                      – sunt dotate cu tehnologie PERC

                      – la lumina scazuta au performanta ridicata

                      – prezinta adaptabilitate in medii dure

                      – vin cu o durabilitate mecanica robusta

                      – nu poate fi comandat un singur panou, ci cel putin doua

                       

                      Panouri solare fotovoltaice Monocristaline 380w PERC

                      1.1. cele mai bune panouri fotovoltaice-min

                      Vezi AICI pret

                      Panourile fotovoltaice monocristaline sunt potrivite pentru orice tip de instalare, au 12 ani garantie, modul cu eficienta de 20,86%, dimensiuni 1755x1038x35mm si greutate de 21 kg.

                      AVANTAJE DEZAVANTAJE

                      – au toleranta pozitiva de putere

                      – ofera performanta buna in conditii de lumina scazuta

                      – reduc pierderea de putere

                      – au greutate redusa

                      – pentru a functiona este nevoie de o instalatie completa, nu doar de panourile in sine

                       

                      Panouri solare fotovoltaice Monocristaline 300w

                      1.1. panouri solare fotovoltaice-min

                      Vezi AICI pret

                      Panourile fotovoltaice sunt monocristaline, pot fi folosite on sau off grid, eficienta modulului este de 18,33%, dimensiuni 1640×990×35mm si greutatea de 19 kg.

                      AVANTAJE DEZAVANTAJE

                      – au coeficient mai bun de temperatura

                      – eficienta modulului este foarte ridicata

                      – prezinta performanta crescuta la conditii de iluminare redusa

                      – raportul calitate – pret este excelent

                      – nu sunt dotate cu tehnologie PERC

                       

                      2. Cum alegi cele mai bune panouri fotovoltaice

                       

                      Montarea panourilor fotovoltaice este o practica populara in Romania in prezent, insa, uneori, proprietarii de locuinte, birouri, cladiri de tot felul nu reusesc sa gaseasca produsele potrivite pentru necesitatile lor, deoarece pe piata exista o oferta extrem de bogata. Alegerea panourilor fotovoltaice trebuie sa se faca tinand cont de recomandarile specialistilor, dar si de unele aspecte esentiale, cum ar fi:

                      • Tipuri de panouri fotovoltaice. In comert exista diferite tipuri de astfel de panouri fotovoltaice: monocristaline, policristaline, on grid (se conecteaza la o retea de curent existenta), off grid (nu necesita conectare la retea), amorfe (nu sunt foarte rezistente in timp), flexibile, semiflexibile, transparente. Majoritatea oamenilor incearca sa opteze pentru panouri fotovoltaice monocristaline sau policristaline si vor sa descopere care este diferenta dintre acestea. Practic, panourile monocristaline au randament mai mare (siliciul monocristalin se cristalizeaza in mod uniform), iar panourile policristaline au un randament mai redus, insa acestea din urma au un pret mai avantajos;
                      • Dimensiunile panourilor fotovoltaice. Oferta de panouri este extrem de vasta, existand pe piata produse cu dimensiuni diferite. Totusi, este bine de stiut ca, in general, aceste panouri au marimi standard, insa exista si unele exceptii. Panourile necesare pentru case obisnuite au dimensiunile 165 x 100 cm, pe cand cele utile pentru instalatiile comerciale au dimensiunile 195 x 100 cm. Alegerea unor panouri de dimensiuni mici este ideala pentru locuinte pentru a maximiza spatiul de pe acoperis;
                      • Putere. Puterea panourilor fotovoltaice poate fi diferita. Unele (de exemplu, cele cu putere de 50 W) pot incarca un telefon, pot alimenta un bec, altele sunt excelente pentru a furniza energia electrica rulotelor in calatorii la distanta de casa, dar si pentru barci, camioane, vehicule utilitare. Panourile fotovoltaice cu putere mare (cum sunt cele de 320 W) sunt ideale pentru uz rezidential sau comercial;
                      • Intretinere. De regula, panourile fotovoltaice trebuie sa fie spalate la o anumita perioada, pentru a se indeparta praful, murdaria de tot felul, deoarece, in caz contrar, nu vor reusi sa functioneze optim. Cateva ustensile vor fi necesare pentru a duce la bun sfarsit acest procedeu, printre care se numara scara, laveta, tija telescopica, substante de curatare;
                      • Accesorii. Unele panouri au incluse in pachet si diferite astfel de accesorii fara de care nu ar putea functiona: suport, invertor, regulator de incarcare, conectori, controller, acumulatori etc. Daca aceste accesorii nu sunt incluse in pachet, atunci pot fi achizitionate separat, cumparatorul avand grija la detaliile importante in acest sens.

                       

                      3. Marci recomandate de dbsolar.ro

                       

                      Printre marcile recomandate de panouri solare se numara producatori de renume, cum ar fi Gamko, Cecep Solar, Trina. Magazinul dbsolar.ro vine in intampinarea clientilor sai cu produse de top, cu caracteristici tehnice diferite, ce se remarca prin performante, tehnologii diverse, calitate superioara, preturi accesibile.

                      3.1. Marca Gamko

                      Gamko Energy este un producator de panouri solare, dar si furnizor de servicii tehnice pentru centrale solare, cu o experienta de peste 10 ani. Din 2013 a inceput sa coopereze cu diferite fabrici pentru a produce modulele brandului propriu, fiind considerate printre cele mai bune si mai performante produse din lume.

                      3.2. Marca Cecep Solar

                      Cecep Solar a fost infiintata pe 10 august 2010, cu sediul in China. Activitatea sa principala este aceea de a cerceta si de a realiza panouri solare cu siliciu cristalin. La sfarsitul anului 2021 inregistra 31 de brevete de inventii si 159 de brevete de model de utilitate. Cele trei obiective majore ale companiei sunt: marirea liniilor de productie, cresterea pietei de vanzare si extinderea serviciilor tehnice.

                      3.3. Marca Trina

                      Trina Solar este o companie chinezeasca fondata in 1997. In 2020 avea un numar de 12000 de angajati. Firma se remarca prin cercetarea, dezvoltarea si productia de panouri fotovoltaice, prin faptul ca investeste in panouri cu costuri reduse si cu eficienta inalta, dar si ca pune la dispozitia clientilor produse cu un raport calitate – pret foarte bun.

                       

                      4. Cum se instaleaza panourile fotovoltaice

                       

                      Panourile fotovoltaice se utilizeaza doar dupa ce au fost citite instructiunile producatorului pentru a nu se inregistra deteriorari iremediabile. De regula, va fi nevoie de o echipa de profesionisti care sa le instaleze, asa ca este o idee buna sa fie chemati expertii. In functie de model, schema de montaj poate sa fie diferita, la fel si cea de conectare sau de legare a panourilor fotovoltaice. Panourile nu vor functiona fara accesorii, asa ca este indicat sa fie achizitionate impreuna: invertorul, conectorii, controlerul etc. Astfel, panourile fotovoltaice si componentele lor pot sa garanteze realizarea unui dispozitiv optim pentru a obtine energia electrica de care este nevoie.

                      Montajul poate dura mai mult sau mai putin, in functie de numarul de panouri ce vor fi instalate. Pasii pentru instalarea panourilor sunt urmatorii:

                      • se alege locul potrivit (principala conditie este sa fie expuse la soare);
                      • se instaleaza montura;
                      • sunt instalate panourile (se fixeaza cu ajutorul unui adeziv ce le impiedica miscarea dintr-un loc in altul);
                      • se calculeaza unghiul dupa instalare pentru a capta o cantitate cat mai mare de caldura.

                      Dupa ce au fost montate, aceste panouri fotovoltaice nu presupun o intretinere complexa. De regula, daca acoperisul este inclinat, atunci se vor scurge apa, zapada, murdaria, dar daca este plat atunci se vor acumula toate aceste elemente in diferite zone ale panourilor. Este important sa se verifice din cand in cand panourile pentru a se asigura o functionare optima si sa se curete daca se observa ca nu sunt curate.

                      In concluzie, cine vrea sa-si monteze panourile fotovoltaice pentru a obtine energie electrica necesara trebuie sa ia in considerare sfaturile specialistilor, parerile altor clienti multumiti, dar si unele aspecte importante, cum ar fi cercetarea amanuntita a ofertei de pe piata, tinand cont la diferite caracteristici tehnice, la brand si pret.

                      Surse foto:

                      dbsolar.ro

                      unsplash.com

                       

                      5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre panourile fotovoltaice

                       

                      Care sunt cele mai bune panouri fotovoltaice?
                      Panourile fotovoltaice monocristaline au cea mai avansata tehnologie, dar investitia presupune costuri mari, panourile policristaline capteaza cu usurinta lumina solara, chiar si atunci cand aceasta nu loveste suprafata panourilor in mod direct, panourile amorfe nu sunt la fel de eficiente ca celelalte doua, iar panourile PERC ofera performanta excelenta chiar si in conditii de lumina scazuta.

                      Cum alegi cele mai bune panouri fotovoltaice?
                      Cele mai bune panouri fotovoltaice pot fi alese in functie de urmatoarele aspecte: tip, dimensiuni, putere, accesorii, pret, brand.

                      Cate panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casa?
                      Pentru a afla acest lucru trebuie sa se calculeze cantitatea de curent electric consumata. Se imparte rezultatul obtinut la 30 (de zile) pentru a afla cat se consuma pe zi, astfel putand sa se obtina numarul de panouri fotovoltaice ce trebuie sa fie achizitionate.

                      Cum se face instalarea panourilor fotovoltaice?
                      Instalarea panourilor se va face cu ajutorul instructiunilor producatorului, de catre personal calificat, tinandu-se cont de urmatorii pasi: alegerea locului potrivit, instalarea monturii, instalarea panourilor si calcularea unghiului. 

                      Cate tipuri de panouri fotovoltaice exista pe piata?
                      Pe piata exista urmatoarele tipuri de panouri fotovoltaice: monocristaline, policristaline, amorfe, PERC si half cell.

                      Distribuie

                      Articole similare

                      Ce contine un sistem fotovoltaic - componente, tipuri, sustenabilitate si beneficii pentru utilizatori
                      august 11, 2023

                      Ce contine un sistem fotovoltaic – componente, tipuri, sustenabilitate si beneficii pentru utilizatori


                      Citeste mai mult
                      Panouri solare vs fotovoltaice. Caracteristicile fiecarui tip de panou si ce diferente exista intre ele
                      august 3, 2023

                      Panouri solare vs fotovoltaice – Caracteristicile fiecarui tip de panou si ce diferente exista intre ele


                      Citeste mai mult
                      Curatarea panourilor fotovoltaice
                      mai 26, 2023

                      Curatarea panourilor fotovoltaice – ce trebuie luat in considerare pentru energie verde de durata


                      Citeste mai mult

                      Lasă un răspuns Anulează răspunsul

                      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

                      Linkuri utile

                      • Termeni si conditii
                      • Politica de confidentialitate
                      • Politica de Cookies
                      • GDPR
                      • Politica de returnare
                      • Politica de livrare

                      Sectiuni

                      • Acasa
                      • Despre noi
                      • Serviciile noastre
                      • Contact

                      Contact

                      • 021.555.7777
                      • contact@dbsolar.ro
                      • str. Fructelor nr 7. Pucioasa, Dambovita

                      Informatii

                      © 2023 DbSolar | Toate drepturile rezervate | Creare magazin online: OkkWebMedia
                      00

                      0.00 lei

                                Niciun rezultat Vezi toate rezultatele
                                  • Despre noi
                                  • Serviciile noastre
                                  • Contact
                                ✕
                                Autentificare

                                Ai uitat parola?

                                Creezi un cont?

                                ✕
                                Cos de cumparaturi

                                Coșul tău este în prezent gol.

                                Sub-total: 0.00 lei
                                Continuă cu finalizarea comenzii Vezi coșul
                                • Shop
                                • Contul meu
                                • 0 Coș
                                • 0 Favorite
                                Cleantalk Pixel