Panouri solare apa calda

Panoul solar pentru apa calda – solutia ideala pe timp de vara, daca locuiesti la casa

Un panou solar pentru apa calda te va scuti de cheltuieli considerabile in ceea ce priveste consumul de energie electrica. Daca vei inlocui boilerul electric cu un panou de apa calda de 150 – 200 de litri, vei putea beneficia gratis de apa calda menajera suficienta pentru 3-4 persoane, oricand doresti, pe timp de vara si in lunile in care soarele inca mai are putere sa incalzeasca. Utilizarea, intretinerea si functionarea panourilor pe timp de iarna depinde de mai multi factori, dar in primul rand de tipul panoului.

Panouri solare de apa calda – descopera oferta variata

Panourile solare pentru apa calda presurizate iti asigura o presiune mai mare a apei. In plus, chiar daca unul sau mai multe tuburi se vor sparge in timp, acesta va continua sa functioneze. Necesita suplimentar montarea unei supape de presiune si a unui dispozitiv pentru aerisire. Temperaturile pot creste foarte mult pe timp de vara, ceea ce inseamna ca acest tip de panou este mai potrivit pentru gospodariile locuite in mod constant. Nu necesita neaparat montarea la o inaltime mare; poate fi montat si la nivelul solului.

Panourile nepresurizate sunt eficiente din perspectiva utilizarii si ceva mai accesibile. Mecanismul de functionare este urmatorul: tuburile vidate metalice se incing sub actiunea razelor soarelui, iar apa care va intra in contact cu acestea se va incalzi automat, ulterior fiind stocata in colector (boiler). Functioneaza prin cadere, iar presiunea apei va fi direct proportionala cu inaltimea la care il vei monta. In unele cazuri, este posibil sa ai nevoie de o pompa suplimentara pentru cresterea presiunii. In general, pretul acestor modele este mai mic decat al celor presurizate.

Pret

leilei