Fotovoltaice si componente

Sisteme fotovoltaice eficiente si rentabile: cum sa le alegi

In oferta noastra vei gasi mai multe tipuri de panouri, sisteme si instalatii fotovoltaice, dar si parti componente ale acestora. Atunci cand alegi sistemul fotovoltaic potrivit pentru locuinta ta, trebuie sa tii cont de cantitatea de lumina solara la care vor fi expuse panourile fotovoltaice si de consumul tau mediu lunar, respectiv cantitatea de energie electrica pe care trebuie sa o produca acestea.

Un sistem fotovoltaic eficient si rentabil este acela care iti acopera minimum 80% din consumul anual de curent electric. Sistemele fotovoltaice pot fi combinate cu turbine eoliene care vor produce energie suplimentara, in cazul in care zona in care locuiesti este mai putin insorita. In general, in zonele de munte acestea sunt expuse la o cantitate redusa de lumina solara, deci eficienta lor este mai scazuta.

Instalatiile si componentele unui sistem fotovoltaic sunt foarte sigure si eficiente. Nu trebuie sa iti fie teama de eventuale fluctuatii de tensiune sau de scurtcircuitari, pentru ca sistemele noastre iti ofera protectie impotriva acestora.

Sisteme de panouri fotovoltaice on grid si off grid

Cele mai importante componente ale unui sistem fotovoltaic on grid (conectat la reteaua furnizorului de energie electrica) sunt: panoul fotovoltaic, invertorul, sistemul de prindere si accesoriile electrice (cabluri, sigurante etc.).

Un sistem fotovoltaic off grid este de sine statator si poate fi montat si in zone izolate, unde nu exista alte tipuri de electricitate. Contine panou fotovoltaic, invertor, sistem de sustinere, acumulatori, cofret AC/DC, cabluri, conectori.

Piesele si componentele pot varia in functie de modelul de panourilor fotovoltaice alese si de numarul acestora.

Pret

leilei

Dimensiune

Greutate